ТОП 10 на най-красивите коледни украси - част 2


Готенбург, Швеция

Швеция е от онези страни, които олицетворяват израза „зимна приказва“. Това усещане се допълва още повече в Готенбург. Там, сред носещия се аромат на печени бадеми над реката, хората очакват идването на Сейнт Лусия, а след това
и коледните празници. Шведският град е украсен през целия сезон, като стотици дървета блещукат от множество лампички. Там се намира и най-големият Коледен базар на Скандинавието, където можете да разгледате всякакви коледни украси.
 
Хонг Конг, Китай

Последните години Хонг Конг се превърна в град, който може да те заслепи с хилядите си светлини през цялата година. Представете си обаче какво става по Коледа... Освен преплитащите се фенери и украси на огромните молове, всичко в този град сякаш бива докоснато от коледна украса през зимните месеци. Редица известни фирми се надпреварват да слагат светещи лампички, с които да приповдигнат настроението, а разбира се да си направят и реклама ( както напр. Сваровски увенчаха цяло дърво с техни кристали). Пристанища, паркове, улици – заслужава си да видите всяка една част от града. 
 
Мадрид, Испания

Това, което създава коледното настроение в Мадрид е не украсата, а хората. Когато отидеш на Плаца Майор изведнъж се виждаш заобиколен хора, които сякаш нямат търпение да дойдат празниците. Традицията там вече години наред повелява организирането на Коледен базар, където основно място заемат фигурите Belenes – историята за раждането на Исус Христос. Ако посетите Испания по време на Коледните празници, то тогава задължително останете до 5ти Януари, когато се празнува Денят на Тримата Крале.
Кобе, Япония

За съжаление град Кобе в Япония се свързва основно с тежкото и опустошително земетресение от 1995 год. Когато това се случва на жителите в града са изпратени хиляди ръчно изрисувани крушки, които да бъдат вградени и нанизани в сградите с готически стил. Това толкова харесало на хората там, че тази традиция продължава и до днес, като японците празнуват и устойчивостта на своята държава.

Ню Йорк, САЩ

Има градове, които си заслужава да посетиш по всяко време на годината, като например Ню Йорк. Но когато дойде Коледа, този град сякаш се променя. Накъдето и да се обърнеш виждаш Коледна украса. Някои хора са забързани, за да купят коледни подаръци, други се забавляват на ледените пързалки, трети пият вкусно капучино с аромат на канела...Сякаш тогава всеки намира малко свободно време, за да се порадва на идващите празници...


0 comments:

Публикуване на коментар

Recent Comments

 

Blogger news

About