По пътищата на Северна Корея

Северна Корея продължава да бъде една от най-недостъпните страни в света. Екскурзиите там винаги са строго регламентирани, а местата, които можеш да посетиш много малко и под наблюдение от властите.
Двама журналисти обаче получават разрешение да разгледат много повече отколкото редица техни колеги. Фотографът Дейвид Гутенфелдер и писателят Ерик Талмадж от Асошиейтед Прес ни показват кадри от сърцето на Северна Корея.

На снимката се виждат осветените портрети на лидерите Ким II Сунг и Ким Янг II, докато слънцето бавно огрява сградите на столицата Пхенян.Двамата журналисти изминават над 2100 км, посещавайки места, където никога преди не са допускани журналисти, а малцина туристи са успявали да минат оттам.

На снимката : ученици помагат да се оправят дупките по градски път в провинция Гамгионг.


По пътя си обаче двамата приятели имат няколко ограничения - не могат да спират  и да интервюират хората, през цялото време ще бъдат съпровождани от човек, който да следи техните действия.

На снимката : Деца играят футбол в град Хуесан, провинция Риангганг

"Много хора са изумени от нощните сателитни снимки, които показват Северна Корея тъмна като океана, на фона на силно осветената Азия. Но няма нищо по-вълнуващо от тъмнината на земята, из дългите пътища на Северна Корея. Северна Корея е терра инкогнита, на фона на всички останали населени места по света" - пише Ерик Талмадж.

На снимката : Мъж си е запалил огън, за да може да си направи печени картофи и пиле

"Освен с природата, планината Пектусан е известна и като сърцето на Севернокорейската революция, отбелязана с реконструкцията на "тайни лагери", където облечени според периода гидове, разказват легендите за битките на Ким II Сунг срещу Япония."

По време на пътуването си, Тамладж и Гутенфелдер биват предупредени да не навлизат навътре в планината Пектусан. Голяма част от нея е под управлението на Китай и преминат ли границата, могат да бъдат застреляни.

На снимката : В подножието планината Пектусан.На снимката : Мъж се пази от дъжда на фона на пропагандни билбордове, в град Самджион

На снимката : Служител в хотел отива да посрещне идващите гости в Чонгджин

На снимката : Мъж бута колелото си в село в провинция Хамгионг.

На снимката : Компания се наслаждавана пикник на плажа в Уонса

На снимката : Удивителен знак маркира дълъг пропаганден слоган в полето на провинция Хамгионг

На снимката : Споделен обяд

На снимката : В град в провинция Хамгионг, жителите си почиват край влаковите релси

На снимката : В провинция Риангганд, мъже вървят в пороя, за да приберат добитъка си

На снимката : Край бреговете на Уонсан, мъж поправя колата си

На снимката : На юг от Самсу, край пътя са разположени статуи на животни, които свирят на музикални инструменти

На снимката : Остатъци от обяд в ресторант


Източник : Telegraph.co.uk

0 comments:

Публикуване на коментар

Recent Comments

 

Blogger news

About