Невероятната Аруба

Всички мечтаем за целогодишно лято. Колко би било хубаво да можем да се излежаваме на плажа, без да се притесняваме, че след 2-3 месеца ще стане студено и ще се наложи да пускаме печка… Е това място съществува…и се казва Аруба. Този малък остров с площ едва от 193 кв. км. е желана дестинация от сигурно почти всички хора на Земята. Поне аз не познавам някой, който да не иска да отиде там…
Аруба се намира на 17км от Венецуела и е автономна територия на Кралство Нидерландия. Със своята архитектура и население от 110хил. д. мястото определено напомня на Европа, особено столицата Оранхестад, която си е един малък Амстердам.
Островът може да се раздели основно на две части – северна и южна. Те са толкова различни, че ако в един и същи ден отидете от едната до другата, определено ще имате чувството ще сте минали от един свят в друг. Северната част на острова определено е по – неприветливата му половина, но и тя крие своя чар. Поради бурното море, бреговете тук са скалисти, а релефът равнинен. Морето тук не е онова меко тюркоазено, галещо окото, а е тъмно синьо, сякаш напомнящо за силата на водата. Добре, че Аруба не стои на пътя на ураганите. От тази страна на острова се намира Националният парк „Арикок“ , което е най – дивата част от острова. За всеки, който иска да разнообрази от белите плажове, може да дойде тук на колоездене, разходка с джип или просто да разгледа многото кактуси в тази област.
За разлика от северната си част, южна Аруба е точното определение за райско място. Водите тук са лазурни и невероятно чисти. Бреговете тук са защитени от красиви коралови рифове, които допринасят за невероятната красота на това място. Около белите пясъчни плажове спокойно са се разположили кокосови палми, които придават романтиката от снимките, които всички сме гледали из интернет. И има още едно място,там където се намират най-красивите плажове, там където са най-търсените хотели, там където е купона…и това е Плам бийч. Е само от името разбирате кое е преобладаващото дърво там. А съвсем наблизо се намира и фермата на пеперудите, където може да видите някои от най-колоритните неща на света и да станете свидетели на излюпването на нови пеперуди.
Е прииска ли ви се да отидете на Аруба? Все пак не звучи лошо като идея да посрещнеш Нова Година по бански на плажа...

1 comments:

Recent Comments

 

Blogger news

About