Mamanuca Islands

Казват, че островите Маманука не са най-красивите острови на света, но според мен определено и те има какво да покажат. Не случайно, един от тях – Модрики е избран за снимачна площадка на „Корабокрушенецът“ с Том Ханкс. Островите се намират в Океания, Фиджи, и са общо 20. Някои от тях са толкова високи, че през по-голямата част от годината са покрити изцяло с вода. Това,с което привличат множеството туристи са кораловите островчета, водните спортове, красивите плажове… Пък и предлагат достъпни са доста хора цени ( ако изключим самолетните билети  ).

Островите можем да разделим на няколко основни групи. В най – вътрешната част се намират най-малките, коралови острови. Те са ниски, а някои от тях могат да се обиколят за около 30 мин. Средната група острови са по-големи и определено ще ви отнемат повече време да ги разгледате. Там можете да се разходите из красивите пътечки, водещи към върховете. А стигнете ли най-горе можете да се насладите на красивата гледка, която се открива или да си намерите някой уединен плаж. И все пак първенец в скритите плажове остават най-външната група острови, които могат да предложат както скалисти брегове, така и места, където да избягате от многото туристи.
Макар и по-далече не трябва да смятаме, че тези острови за недостижима дестинация. Можем просто да ги сложим в waiting list...или да ги отбележим на картата, залепена на стената в стаята.

0 comments:

Публикуване на коментар

Recent Comments

 

Blogger news

About